Warning: Array to string conversion in /home/konoba35/public_html/wp-content/plugins/strings-sanitizer/classes/admin_pointers.php on line 137

Warning: Array to string conversion in /home/konoba35/public_html/wp-content/plugins/strings-sanitizer/classes/admin_pointers.php on line 137
O nama – Pansion Vila Vanda Vukovar

O nama

Mi smo Vanda i Pavao, bračni par koji se poslije rata odlučio vratiti u Vukovar. Svoju karijeru smo započeli sa prvom pizzeriom u Vukovaru – Cvrćak i mrav, još davne 1982.Od rata smo se sklonili u Istru gdje smo nastavili sa poduzetničkim duhom i otvorili restorane i klubove diljem Istre:

  • konoba Paula u Novigradu
  • cafe bar Park u Poreču 
  • cafe bar Bavaria u Novigradu
  • restoran Indije u Banjolama 
  • bistro u Medulinu 
  • cafe bar Bolero u Pazinu 

Povratak u Vukovar

Nakon 14 godina smo se odlučili vratiti tamo gdje nas je srce svih ovih godina vuklo – baš u Vukovar. Prvobitno smo htjeli kupiti cijenjeni Hotel Dunav, no nismo uspjeli. 

Tada nas je sreća povela u blizinu Mazda Parka na Sajmištu gdje smo prvobitno otvorili konobu Megaron. Sva znanja i iskustva koja smo pokupili u radu u Istri smo iskoristili. Vanda je u meduvremenu proglašena jedna od 11 najboljih kuharica u Hrvatskoj što i nije začudujuće budući da su stani ambasadori ciljano putovali u Vukovar kako bi okusili njene kreacije.

Nakon mukotrpnog rada na gradnji Vile Vande koja se odužila zbog lokalne Skupštine za lijepo, arhitekta koji nije htjeo projektirati zgradu i izvođača radova koji je u međuvremenu prestao sa radom, napokon smo otovorili vrata Vile Vande u 2013. godini.

Projekt Vile Vande je 2012. godine osvojio nagradu za obnovljive izvore energije u Frankfurtu. Više o projektu možete pročitati ovdje.